Meest gestelde vragen

Is tanden bleken veilig?

Van de veelgestelde vragen over Tanden Bleken is dit de populairste. So Clean Clinic verkoopt peroxidevrije bleekgel aan schoonheidssalons en bleekpraktijken. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat. Tandartsen mogen bleken met bleekgel dat maximaal 6% waterstofperoxide bevat. Door de bevoegde instanties is bepaald dat hiermee op een veilige manier gebleekt kan worden. 

Hoelang blijven mijn tanden wit?

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig. 

Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Mede daarom worden tegenwoordig facing ook steeds meer toegepast. 

Hoelang duurt een behandeling?

1 behandeling duurt circa 20-25 minuten. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om meer dan 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen geven 3 opeenvolgende behandelingen van 20 minuten een optimaal resultaat. 

Doet het tanden bleken pijn?

Nee, een behandeling met peroxidevrije bleekgel is geheel pijnvrij. Wanneer gebleekt wordt met waterstofperoxide, is het belangrijk om het tandvlees te beschermen. Anders kan dit een pijnlijke ervaring opleveren (brandend gevoel). Met concentraties peroxide van maximaal 6% komen pijnlijke tanden amper voor. 

Is het LED-licht schadelijk?

Nee, dit is 100% veilig. 

Kan ik gevoelige tanden krijgen?

Bij een behandeling met peroxidevrije bleekgel krijgt u geen gevoelige tanden. 

Een behandeling met waterstofperoxide kan gevoelige tanden opleveren, maar dit is bij concentraties van maximaal 6% zeldzaam. 

Kunnen kronen ook worden gebleekt?

Ook op kronen komt een aanslaglaag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon. 

Mag je de behandeling gelijk eten en drinken?

Je kan best de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen nuttigen. 

Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?

Dit wordt bepaald door:

  • Genetische factoren
  • Consumptie: eten-drinken en rookgedrag
  • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek

Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?

  • Voordelig
  • Pijnloos
  • Snel resultaat
  • Veilig

Wat zijn de nadelen van peroxidevrij tanden bleken?

Verkleuring van de tanden treedt sneller op dan bij bleken met peroxide. Dit hangt overigens sterk samen met het consumptiepatroon van de klant. De terugloop kan vertraagd worden door het gebruik van een goede, witmakende tandpasta zoals V-White. Adviseer dit met name bij klanten met een ongunstig consumptiepatroon. 

Naast V-White zijn ook Coconut Charcoal Poeder en Teeth Whitening Powder zeer geschikt om de tanden te onderhouden. 

Mijn vraag staat hier niet tussen!

Neem dan contact op zodat wij uw vraag kunnen beantwoorden.
Bel ons: +32 (0)89 21 93 43
Whatsapp: +32 (0)467 03 62 03